KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Samorząd Uczniowski

Samorządu Uczniowski powołany na rok szkolny 2018/2019

4a Anna Piątkiewicz, Noe Ogórek
4b Maja Dokurno, Maja Zaręba
4c Nikola Zawadzka, Lena Hejduk
4d Dominik Misztal, Seweryn Szybura
5a Piotr Piątkiewicz, Miłosz Świderski
5b Natalia Skowronek, Wiktor Kosiacki
5c Szymon Sadowski, Natalia Kostrzewa
5d Jan Sołtysiak, Ola Armacka
6a Amelia Szczuka, Adela Naczas
6b Gabriela Wawrzonkiewicz, Nikola Kołbut, Fabian Chmielewski
6c Julia Pająk, Krystian Bartosik
7a Mikołaj Kuśmierz, Wiktor Byczkowski
7b Martyna Stańczyk, Maja Libertowska
7c Oskar Taratyka, Mikołaj Wałęga
8a Kacper Krysiak, Andrzej Nowakowski
8b Klaudia Moździrska, Jakub Kuster
8c Jagoda Kaczmarek, Władysław Walicki

Opiekun Samorządu Uczniowskiego Alicja Stępień

Przewodniczący - Jakub Kuster,
Zastępca Przewodniczącego - Władysław Walicki,
Skarbnik - Jan Sołtysiak,
Sekretarz - Fabian Chmielewski,
Sekcja porządkowa - Seweryn Szybura,
Sekcja Ekologiczna - Natalia Skowronek,
Sekcja informacyjna - Aleksandra Armacka,
Sekcja kulturalna - Jagoda Kaczmarek.

Głównym celem Samorządu Uczniowskiego jest:
- motywowanie społeczności uczniowskiej do jak najlepszego spełniania obowiązków szkolnych,
- dbanie o dobre imię Szkoły, o kultywowanie i wzbogacanie jej tradycji
- dbamy o obronę praw ucznia i czuwamy nad przestrzeganiem przez uczniów obowiązków szkolnych.
- bierzemy udział w Akcjach i Zbiórki charytatywnych,
- organizujemy Dyskoteki Szkolne oraz wspieramy wydarzenia szkolne.